Vinç nedir? Vinç çeşitleri nelerdir? Vinç ne işe yarar? Vinç kullanım alanları nelerdir? Vinç modelleri nelerdir? Vinç fiyatları ne kadar? gibi sorulara cevap arıyorsanız aradığınız tüm cevapları burada bulabilirsiniz. Vinç nedir sorusunun en basit cevabı; İnsan gücünün yeterli olmadığı büyük ve ağır eşyaların kaldırılmasında kullanılan güçlü bir iş makinesidir. Bu iş makineleri sayesinde; yüklerin, vinç ucuna cisimlerin bağlanıp bir yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlar. Genel olarak bakıldığında bütün vinçlerin çalışma prensipleri birbirine benzese de vinçler kullanım alanları ve iş alanlarına göre farklılık göstermektedir.

 

Erzincan Sepetli Vinç
Sepetli vinç nedir sorusunun cevabı; İş güvenliği açısından daha sağlıklı olan, araç üzerinde de yer alabilecek iş makinalarına sepetli vinç denilmektedir. İnşaat alanlarında genellikle bu tür araçlar tercih edilir. Çünkü ulaşılması zor olan binalara kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlamakta en etkili yoldur.. Aynı zamanda çalışan kişiler için daha güvenli bir ortam sağlar.

Sepetli Vinç Özellikleri
Sepetli vinç çeşitleri ihtiyaçlarınıza göre farklılık göstermektedir. Bu çalışacak alanın yüksekliğine ve konumlarına göre değişkenlik göstermektedir. Metre bakımından hizmet verebilen vinç çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz: 84, 70, 67, 60, 54, 43, 30 ve 25 metre vinç. Farklı modelde olan bu vinçler kullanılacak olana göre tercih edilmektedir. İşte sepetli vinçlerin taşıdığı ağırlıklar:

25 metre vinçlerin taşıdığı ağırlık: 3,5 tonluk hafif kamyonları taşımaktadır. Şehir içerisinde rahatlıkla kullanılabilir.
30 metre vinçlerin taşıdığı ağırlık: 7,5 tonluk hafif kamyonları taşımaktadır. Çalışanlara hızlı ve rahat çalışma alanı sunmaktadır. 30 metrelik vinçlerin kullanım alanları arasında reklam panoları, direkler ve yüksek yapıları sıralayabiliriz.
45 metre vinçlerin taşıdığı ağırlık: 15 tonluk kamyonları taşımaktadır. İnşaatlar ve yüksek yapılar çalışma alanlarıdır. Buradaki çalışanlara kolaylık sağlamaktadır.
53 metre vinçlerin taşıdığı ağırlık: 26 tonluk kamyonları taşımaktadır. Diğer vinçlere göre oldukça yüksek alanlara ulaşabilen bu vinçler sayesinde çalışanlar işlerini hem güvenli hem de daha hızlı bir şekilde halledebilmektedir.
72 metre vinçlerin taşıdığı ağırlık: 32 tonluk kamyonları taşımaktadır. Bu yüksekliğe ulaşarak, pek çok işi rahatlıkla görebilmektedir.
Belirtilen bu modeller mobil olarak hizmet vermektedir. Bunun dışında eklemli ya da eklemsiz platformlarda bulunmaktadır. Bunların bazıları kendiliğinden yürüyüşlüdür. Bunlardan bazılarına örümce adı verilmektedir. Genellikle kapalı alan çalışmalarında bunlar tercih edilmektedir.

Sepetli Vinçlerin Kullanım Alanları
Sepetli vinçlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Dış cephe tadilatlarında, yüksek yapıların cam temizliğinde, montaj, tamir, sıva, boya ve tadilat işlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. İşçi güvenliği açısından da son derece önemli olan sepetli vinçler, insan gücünün yerinde ve doğru bir şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda iş gücü kazanmasını da sağlamaktadır.

Erzincan sepetli vinç için buraya tıklayınız.

Erzincan Hidrolik Vinç
Hidrolik vinç, genellikle düşey, yatay veya çeşitli açı altında eğik konumdaki yüklerin belirli konumdaki uzaklığa taşınması için bir araç üzerine monte edilen yük kaldırma makinesidir. Hidrolik vinç modellerine göz atacak olursak, sabitlenebilen modelleri de olmasına karşın lastik tekerlekli ya da paletli araç üzerine monte edilmiş olanların kullanım alanları da mevcuttur.

Hidrolik vinçler nasıl çalışır?
Dizel motorun tetiklediği pompalar ile iki yana doğru ve yukarı aşağı olacak şekilde yük kaldırıp indirme hareketlerini gerçekleştirebilen hidrolik vinçler iki adet kumanda koluna sahiptir. Dört adet denge kolu bulunduğundan yük kaldırma işleminden önce açılarak devrilmeleri engellenir.

Hidrolik vinç çeşitleri nelerdir?
Hidrolik vinç çeşitleri katlanabilir bomlu, teleskobik ve insan kaldırma platformlu olarak 3’e ayrılır;
Katlanabilir bomlu vinç: Yük taşıma kapasitesi 5 ile 20 ton arasındadır. Katlanabilir vinç mekanizması açıldığında 5 metreden 15 metre yüksekliğe kadar yük kaldırabilir. Yan ayakları sayesinde kusursuz denge koruma kapasitesine sahiptir.
Teleskopik hidrolik vinç: Yük taşıma kapasitesi 10 ton ile 60 ton arasındadır. 10 metreden 25 metre yüksekliğe kadar ağırlık kaldırabilir. Yan ayakları sayesinde kusursuz denge koruma kapasitesine sahiptir.
İnsan kaldırma platformlu vinç: Sepet platform türüne göre yük taşıma kapasitesi 200 kilo ile 1 ton arasında değişmektedir. 4,5 metreden 25 metre yüksekliğe kadar çıkabilir yapıları mevcuttur. Bu vinç çeşitleri de tıpkı diğerleri gibi yan ayakları sayesinde kusursuz denge koruma kapasitesine sahiptir. Ayrıca bu çeşitler haricinde dünya genelinde tren ve vagon onarımları için özel olarak dizayn edilmiş hidrolik vinç çeşitleri de mevcuttur. Yönetim kabini ve yan ayakları ile raylara sabitlenmiş olan bu devasa yapılar ön kısımlarda bulunan vagonlara müdahale imkanı tanırken vagon üzerlerine ağırlık indirebilirler.

Hidrolik vinç nerelerde kullanılır?
Hidrolik vinçlerin taşıma kapasiteleri ve alanların farklılığına göre 1 tondan 65 tona kadar çıkabilir. Çalışma alanları buna paralel şekilde değişkenlik gösterse de genellikle yol çalışmaları, yüksek gerilim hattı çalışmaları, bazı şantiyeler ve limanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Erzincan Hurda Vinç
Vinç nedir? Vinç çeşitleri nelerdir? Vinç ne işe yarar? Vinç kullanım alanları nelerdir? Vinç modelleri nelerdir? Vinç fiyatları ne kadar? gibi sorulara cevap arıyorsanız aradığınız tüm cevapları burada bulabilirsiniz. Vinç nedir sorusunun en basit cevabı; İnsan gücünün yeterli olmadığı büyük ve ağır eşyaların kaldırılmasında kullanılan güçlü bir iş makinesidir. Bu iş makineleri sayesinde; yüklerin, vinç ucuna cisimlerin bağlanıp bir yerden başka bir yere taşınmasına olanak sağlar. Genel olarak bakıldığında bütün vinçlerin çalışma prensipleri birbirine benzese de vinçler kullanım alanları ve iş alanlarına göre farklılık göstermektedir.

 

Erzincan Mobil Vinç
Seyyar olarak her yere gidebilen bu vinçler, tekerlek yada palet sistemleri sayesinde istenilen yer değişimi ve manevraları yapabilme özelliğine sahip vinçlerdir. Bu vinçler özel olarak imal edilir ve çoğu zaman tır benzeri bir araç ile iş makinesi bütünleşmesi ile ortaya çıkan hibrid bir görüntüsü vardır. Bu görünüm kullanım amacına göre çeşitlilik göstermektedir. Mobil vinçlerin temel amacı, ağır yükleri bir yerden başka bir yere aktarmak ile beraber hem iş hem de zaman tasarrufu sağlamaktır. Ayrıca mobil vinçlerde emniyet önlemleri kolayca alınabilir ve kullanımları karmaşık değildir. Makine sanayisinden inşaat işlelerine kadar pek çok alanda kullanılan mobil vinçler, ev eşyası taşımak gibi basit işlerde de bile kullanıma uygundur.
Mobil vinçlerin Avantaj ve Dezavantajları:
1)Mobil olmaları büyük bir avantaj olmasına karşın çok ağır yüklerde kullanılamamaları bir dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.
2)Ulaşım kolaylığı olmasına rağmen bu ulaşım sadece kısa mesafeler için geçerlidir.
3)Pratik ve kullanımı kolaydır fakat yükün taşınması esnasında tehlikelere açıktır.
4)Kısa mesaferlerde yükün taşınmasını kolaylaştırıken eğimli arazilerde devrilme riski taşıması çok dikkat edilmesi gereken dezavantajdır.

 

Erzincan Deniz Kreyni
Gemi vinci, ucunda bulunan kanca vasıtası ile tüm ağır yükleri gemiye yüklemeyi ya da gemiden boşaltmayı sağlayan bir vinç (kreyn) sistemi olarak gemi taşımacılığı sektörünün en önemli parçalarından biridir.
Gemi vinçleri genelde yük yolunun aynı yatay düzlem içinde kalmasını sağlayarak çalışır. Gemi vinci çalışırken, vinç kolu ucunda bulunan kanca maksimum yarıçaptan minimum çalışma yarıçapına gelecek şekilde dikilir ya da bunun tam tersi gerçekleşirken yükün izlediği yol, başlangıçta bulunduğu yatay düzlem içinde kalır.
Döner vinçler, direkli vinçler ve köprülü vinçler olmak üzere üç farklı çeşidi bulunan gemi vinçleri, gemi kıyıda iken yükleme boşaltma işlemi gerçekleştirebildiği gibi açık denizlerde de gemiden gemiye yükleme boşaltma işini gerçekleştirebilir.

 

Erzincan Teleskopik Vinç
Vinçler, her türlü yükü kaldırıp başka yere aktarma, yükleme ve boşaltma işlerinde kullanılır.

Diğer vinçlere göre daha ağır yükler kaldırabilir. Teleskopik vinçler bumları sayesinde uzayıp ve kısalabilen vinç çeşitleridir. Teleskopik vinçlerin kapasiteleri 15 ve 55 ton arasında değişmektedir.

Bum uzunlukları 10 ila 40 metre arasında ya da daha uzun metrelerde de olabilir. Kapasiteleri ise 10 ton ve 150 ton arasındadır.

Teleskopik vinçler genellikle kamyon arkasına monte edilir. Transfer kolaylığı sağlaması nedeniyle birçok sektörde teleskopik vinç kullanılmaktadır.

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Sohbeti Başlat
1
Merhaba nasıl yardımcı olabiliriz?